Маркетингові підходи до визначення міжнародної ціни і інвестиційної вартості об'єктів інтелектуальної власності - Перерва, Петро Григорович; Райт, Міхаель; Маслак, Ольга Іванівна; Нестеренко, Роман Олександрович; Горбатенко, Ірина Володимирівна; Косенко, Андрій Васильович (НТУ "ХПИ", 2006)
Проведено аналіз існуючих методів вартісної оцінки об'єктів інтелектуальної власності та проведена їх класифікація. Розроблено пропозиції по пріоритетному використанню конкретного методі в залежності від наявних обставин. Надано конкретні рекомендації по удосконаленню вартісного, прибуткового та ринкового підходів до визначення вартості.

The analysis of existing methods of a cost estimation of objects of the intellectual property and their classification is lead. Offers on priority use of a concrete method are developed depending on existing circumstances. The specific proposal on perfection of cost, profitable and market approaches to definition of cost are developed.
Keywords: ціна; об'єкти інтелектуальної власності; показники ефективності; промислові підприємства