Методичні вказівки до виконання курсової роботи за дисципліною "Стратегічне управління персоналом підприємства" - Шматько, Наталія Михайлівна; Пантелєєв, Михайло Сергійович (My University, 2022)
Дисципліна «Стратегічне управління персоналом підприємства» є логічним продовженням курсів «Управління персоналом», «Управління трудовим потенціалом», «Стратегія підприємства», які вивчаються на бакалаврському рівні, та дисципліни «Управління розвитком персоналу», яка вивчаєтеся на магістерському рівні. Стратегічне управління є безальтернативною парадигмою управління будь–яким суб’єктом ринку, що обумовлено цілою низкою факторів, у першу чергу – необхідністю швидко і гнучке реагувати та адаптуватися к стрімким змінам зовнішнього середовища. Стратегічне управління суб’єктом ринку, зокрема підприємством, вимагає певні перетворення в усіх його підсистемах і, у першу чергу, залежіть від ефективності стратегічного управління персоналом підприємства. Фахівець зі стратегічного управління персоналом повинен стратегічно мислити, бути стратегічним лідером, гармонізувати інтереси індивідів і команд, виявляти, та скеровувати найкращі творчі здібності співробітників підприємства, його інтелектуальний потенціал на створення конкурентний переваг, досягнення стратегічних цілей, реалізацію стратегій підприємства в цілому.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; підприємницька діяльність; управління персоналом; конкурентоспроможність