Параметричні коливання багатошарових пластин симетричної структури зі складною геометричною формою - Курпа, Лідія Василівна; Мазур, Ольга Сергіївна; Ткаченко, Вікторія Валеріївна (Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара, 2012)
В роботі на базі теорії R-функцій і варіаційних методів запропоновано новий підхід для дослідження параметричних коливань багатошарових пластин симетричної структури під дією статичного та динамічного навантаження в серединній площині. Виконано порівняння чисельних результатів для п’ятишарових прямокутних пластин, одержаних за допомогою розробленого підходу, з відомими дослідженнями. Вивчено динамічну поведінку тришарових пластин складної геометричної форми з різними механічними характеристиками матеріалу.

New method to study the parametric vibrations of multilayer plates of symmetrical structure loaded by static and dynamic load in the middle plane is proposed. The offered approach is based on application of the R functions theory and variational methods. Comparison of numerical results for the five-layer rectangular plates obtained by the developed approach with the known research is carried out. The dynamic behavior of three layer plates with complex geometric forms and different mechanical characteristics of the material are studied.
Parametrical vibrations of multilayers plates with symmetrical structure and complex geometrical shape
Keywords: стійкість динамічна; теорія R-функцій; навантаження; parametric vibrations; dynamical stability; R-functions theory