Вплив важкої смоли піролізу на процеси технологічного старіння окисненого бітуму - Донченко, Мирослава Ігорівна; Гринишин, Олег Богданович (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Досліджувалась здатність важкої смоли піролізу сповільнювати процеси технологічного старіння окисненого нафтового бітуму. Для порівняння вводили 5,0; 6,0 та 8,0 % мас. ВСП із подальшим зістарюванням отриманих зразків у печі RTFO. В ході досліджень та на основі порівняння одержаних даних із вихідним зразком було встановлено, що важка смола піролізу може використовуватись як ефективний інгібітор технологічного старіння окиснених нафтових бітумів. Рекомендована концентрація добавки складає 5 % мас. за визначених умов модифікування.

The ability of pyrolysis heavy resin (HRP) to slow down the processes of technological aging of oxidized petroleum bitumen was investigated. For comparison, 5.0; 6.0 and 8.0 % wt. HRP was entered with subsequent aging of the obtained samples in the RTFO furnace. Based on a comparison of the obtained results with the original sample, it was established that pyrolysis heavy resin can be used as an effective inhibitor of technological aging of oxidized petroleum bitumen. The recommended concentration of the additive is 5% wt. under certain modification conditions.
The effect of pyrolysis heavy resin on the processes of technological aging of oxidized bitumen
Keywords: технологічне старіння бітуму; дорожнє покриття; інгібітори; важка смола піролізу; technological aging of bitumen; pavement; inhibitors; pyrolysis heavy resin