Методичні вказівки до виконання бакалаврських кваліфікаційних робіт - Корольов, Роман Володимирович; Ткачов, Андрій Михайлович; Гаврилова, Алла Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи є фінальним і одним із найважливіших етапів здобуття освітнього ступеня бакалавра. Це не просто формальна вимога, а унікальна можливість продемонструвати глибину засвоєних знань, сформованих вмінь та набутих компетентностей у професійній галузі здобувачів. Для майбутніх фахівців із “Національної безпеки (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)” та “Управління інформаційною безпекою” це завдання набуває особливої ваги, адже майбутня діяльність здобувачів безпосередньо пов'язана із захистом життєво важливих інтересів держави, суспільства та особистості в умовах постійно зростаючих викликів і загроз. Сучасний світ характеризується високою динамікою та комплексністю загроз – від кібератак і гібридних війн до економічних потрясінь та інформаційно-психологічних операцій. Успішне протистояння цим викликам вимагає не лише глибокого розуміння природи загроз, а й здатності до системного аналізу, стратегічного планування, розробки ефективних механізмів захисту та управління ризиками. Саме ці якості необхідно розвинути та продемонструвати під час роботи над бакалаврським дослідженням. Ці методичні рекомендації розроблені з метою надати здобувачеві всебічну допомогу та чіткі орієнтири на кожному етапі підготовки бакалаврської кваліфікаційної роботи – від вибору теми та збору матеріалів до оформлення та успішного захисту. Вони охоплюють основні вимоги до змісту, структури, обсягу та оформлення роботи, а також надають поради щодо організації самостійної роботи, взаємодії з науковим керівником та підготовки до публічного захисту. Бакалаврська кваліфікаційна робота – це не лише наукове дослідження, а й перший крок професійної карєри в обраній сфері.
Keywords: методичні вказівки; навчальний процес; бакалаврські кваліфікаційні роботи; програмні документи; графічні матеріали; студенти; кіберзахист; інформаційні технології; вища освіта