Спосіб виробництва структурованих ліпідів - Некрасов, Павло Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Плахотна, Юлія Миколаївна; Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Спосіб виробництва структурованих ліпідів, який включає отримання вихідного реагента, реакцію переетерифікації, очищення кінцевого продукту, який відрізняється тим, що вихідний реагент отримують реакцією ферментативної конденсації середньоланцюгових жирних кислот з етиловим спиртом, реакцію переетерифікації проводять шляхом ферментативної трансетерифікації жиру з підвищеним вмістом довголанцюгових поліненасичених жирних кислот та етилового ефіру середньоланцюгової кислоти при температурі 5-75 °С, а очищення продукту проводять методом високовакуумної дистиляції.
Keywords: патент; винахід; промисловість олійно-жирова; ацидоліз; ферментація; каталізатор; дистиляція; кислоти жирні; харчування здорове