Некрасов, Павло ОлександровичГладкий, Федір ФедоровичПлахотна, Юлія МиколаївнаУкраїнець, Анатолій ІвановичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаРибак, Ольга Миколаївна2016-05-262016-05-262011Пат. на винахід 96997 Україна, МПК C11C 3/02 (2006.01), C11C 3/02 (2006.01), C11C 3/06 (2006.01), C11C 3/06 (2006.01), C11C 3/10 (2006.01), C11C 3/10 (2006.01). Спосіб виробництва структурованих ліпідів [Текст] / П. О. Некрасов, Ф. Ф. Гладкий, Ю. М. Плахотна, А. І. Українець, Г. Є. Поліщук, О. М. Рибак ; патентовласник Нац. ун-т харчових технологій. – № a201000526 ; заяв. 20.01.2010 ; публ. 26.12.2011, Бюл. № 24, 2011 р. – 3 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21740Спосіб виробництва структурованих ліпідів, який включає отримання вихідного реагента, реакцію переетерифікації, очищення кінцевого продукту, який відрізняється тим, що вихідний реагент отримують реакцією ферментативної конденсації середньоланцюгових жирних кислот з етиловим спиртом, реакцію переетерифікації проводять шляхом ферментативної трансетерифікації жиру з підвищеним вмістом довголанцюгових поліненасичених жирних кислот та етилового ефіру середньоланцюгової кислоти при температурі 5-75 °С, а очищення продукту проводять методом високовакуумної дистиляції.ukпатентвинахідпромисловість олійно-жироваацидолізферментаціякаталізатордистиляціякислоти жирніхарчування здоровеСпосіб виробництва структурованих ліпідівTechnical Report