Проєктування інформаційної CRM-системи у сфері стоматологічного адміністрування - Козуля, Марія Михайлівна; Солдатко, Олександр Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті досліджуються особливості оптимізації та автоматизації адміністративних послуг у стоматологічних клініках. На основі аналізу сучасних підходів до управління медичними закладами визначено основні напрями вдосконалення роботи адміністративного персоналу, включаючи впровадження CRM-систем, використання електронного документообігу та цифрових рішень для управління даними пацієнтів. Важливим аспектом є забезпечення високої якості адміністративних послуг за ключовими критеріями, такими як оперативність, точність та доступність інформації. Дослідження показують, що ефективність роботи клініки багато в чому залежить від організації процесів, що стосуються запису пацієнтів, управління розкладом лікарів, зберігання медичних даних та комунікації з клієнтами. Разом із тим, у процесі роботи виникають численні виклики. У статті пропонується підхід до проєктування адміністративних послуг, який поєднує використання сучасних технологій, таких як CRM-системи, автоматизація обліку пацієнтів та аналіз робочих процесів. Це дозволяє підвищити ефективність управління та забезпечити якісне обслуговування пацієнтів.

The article examines the features of optimization and automation of administrative services in dental clinics. Based on the analysis of modern approaches to the management of medical institutions, the main directions for improving the work of administrative personnel have been identified, including the implementation of CRM systems, the use of electronic document management and digital solutions for managing patient data. An important aspect is ensuring high quality administrative services according to key criteria, such as efficiency, accuracy and availability of information. Studies show that the efficiency of the clinic largely depends on the organization of processes related to patient registration, doctor's schedule management, medical data storage and communication with clients. However, numerous challenges arise in the process of work. The article proposes an approach to the design of administrative services that combines the use of modern technologies, such as CRM systems, patient registration automation and workflow analysis. This allows you to increase management efficiency and ensure highquality patient care.
Design of crm information system in the field of dental administration
Keywords: інноваційні технології; проєктування систем; програмне забезпечення; стоматологічне адміністрування; CRM-системи; стоматологія; бази даних; innovative technologies; software; systems design; databases; dental administration; CRM systems