Розширення галузей застосування засобів енергетичної електроніки - Бойко, Валерій Степанович; Сотник, Микола Іванович; Юрченко, Микола Миколайович (НТУ "ХПІ", 2014)
Доводиться можливість моделювання робочих процесів електронасосних агрегатів електричними моделями, схемотехнічна побудова яких відповідає схемам, за якими реалізуються пристрої енергетичної електроніки. Обгрунтовано особливості вимог до параметрів елементів електричних моделей, які обумовлені конструктивними особливостями об'єктів, що моделюються. Доведено адекватність результатів теоретичного аналізу електромагнітних процесів у перетворювачах результатам електричного моделювання.

The authors demonstrate the possibility of simulating workflow of electric pump units by using electric models. Their schematic construction corresponds to the scheme, which implements power electronics devices. It was substantiated the special requirements for the parameters of electric models elements, taking into account design of simulated object. The authors demonstrate the adequacy of theoretical analysis results of electromagnetic processes in electrical transformers to the simulation results.
Expansion areas of application of power electronics tools
Keywords: енергоефективність; адекватність; модель; комутація; електромагнітний процес; energy efficiency; adequacy; model; switching