Підвищення стабільності процесу різання шляхом зміни швидкості різання в процесі обробки - Залога, Вільям Олександрович; Зінченко, Р. М.; Шаповал, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
В даній статті проаналізовано можливість підвищення вібростійкості процесу різання при точінні за рахунок керування швидкістю різання в процесі обробки. Розроблено методику дослідження вібраційних процесів при точінні. В результаті обробки експериментальних даних встановлено, що при накладенні коливального руху на обертання шпинделя зменшується загальний рівень коливань по всій довжині спектру, що відображається на якості обробленої поверхні.

This article examines the possibility of increasing vibration in cutting process in turning control by cutting speed in processing. A technique for examining the vibration when turning processes. As a result of experimental data revealed that the imposition of the vibrational motion in spindle decreases the overall level fluctuations along the entire length of the spectrum, as shown on the treated surface.
Keywords: обробка металів; вібраційні процеси; обертання шпинделя; рівень коливань; токарний верстат; експериментальний стенд; числове програмне керування