Удосконалення методу метрологічної атестації гравіметричного пункту Державної фундаментальної мережі - Болюх, Володимир Федорович; Вінніченко, Олександр Іванович (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропоновано метод вимірювання абсолютного значення та вертикального градієнта прискорення вільного падіння без механічних переміщень, що необхідно для метрологічної атестації гравіметричного пункту Державної фундаментної мережі. Зміна висоти підкидання пробного тіла здійснюється шляхом регулювання напруги збудження лінійного імпульсного електромеханічного перетворювача індукційно-динамічного типу.

The method of absolute value and vertical gradient of the free falling acceleration measurings is offered without mechanical movings. It is necessary for metrological certification of a metrologic station in the State Fundamental Network. The throwing height of a sample body is varied by regulation of excitation voltage in the linear pulse electromechanical converter of induktsion-dynamic type.
Improvement of a method used for metrologic station in the state fundamental network
Keywords: метод вимірювання; вертикальний градієнт; прискорення вільного падіння; регулювання напруги; free falling acceleration; measuring; sample body