Роль і місце навчальної дисципліни "Фізичне виховання" у формуванні ціннісного ставлення студентської молоді до власного здоров’я - Зеленський, Р. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті схарактеризовано дефініцію «здоров’я» як ціннісну категорію; визначено рівні цінності здоров’я; наголошено на декларованому характері цінності здоров’я в середовищі студентської молоді; вказано на можливості інтеріоризації цінності здоров’я в процесі вивчення навчальної дисципліни «Фізичне виховання» у ВНЗ.

In the article it is presented the description of the definition «health» as a value category; it is defined the levels of health value; the main attention is addressed to the declared character of health value among the students; it is given the possibilities of the interiorisation of health value in the process of learning the academic discipline named «Physical education» in the university.
Keywords: інтеріоризація; дефініція; ВНЗ; ціннісна категорія; value; students; interiorisation; physical education