Сигналізатор рівня - Дубовець, Олексій Миколайович; Литвиненко, Ігор Іванович; Подустов, Михайло Олексійович; Солдатова, Марія Іванівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Сигналізатор рівня містить захисний кожух, поворотну вісь, встановлений на осі прапорець, постійний магніт, закріплений на прапорці, геркон і блок сигналізації і осічки, причому в конструкцію сигналізатора введена друга поворотна вісь, встановлена паралельно першій, на якій стаціонарно встановлений важіль, на нижньому кінці якого закріплена противага, а на верхньому кінці - перкон, при цьому осі кінематично зв'язані між собою зубчастою передачею, що складається з набору пар шестерень різних діаметрів при незмінній відстані між їх центрами.
Keywords: патент; корисна модель; сигналізатор рівня; вимірювальна техніка; кульова опора; кінематика