Експериментальне дослідження зношуваності двигунів внутрішнього згоряння при динамічних режимах роботи - Подоляк, О. С.; Назаркін, О. А.; Ісьєміні, І. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
Проведені дослідження зношуваності деталей двигуна внутрішнього згоряння при несталих режимах роботи з застосуванням методу планування експерименту, реалізація якого здійснювалась на програмованому стенді

Experimental investigation of internal-combustion engine wearability by transient regime of a machine with a method of planning an experiment were researched. Realization of the method at the programmable stand was done
Keywords: експлуатація; стенд; кривошипно-шатунний механізм; знос; режим роботи; математична модель; engine; mode of operation; stand; crank mechanism; wear; mathematical model