Теоретическое исследование накладного вихретокового преобразователя с минимальной взаимной индуктивностью - Сучков, Григорий Михайлович; Хомяк, Юрий Валентинович (НТУ "ХПИ", 2008)
Проведено теоретичний аналіз роботи накладного трансформаторного вихорострумового перетворювача. Знайдено залежність вихідного сигналу вихорострумового перетворювача від електромагнітних параметрів таких як струм, взаємна індуктивність, імпеданс, частота. Показано, що взаємна індуктивність між обмотками повинна бути мінімальна, котушки перетворювача повинні бути перпендикулярні одна одній. Запропоновано конструкцію модифікованого вихорострумового перетворювача.

The theoretical analysis of work of the surface eddy-current probe is carried out. Dependence of a target signal of the eddy-current probe on electromagnetic parameters, such as a current, mutual inductance, impedance, frequency is found. It is shown, that mutual inductance between windings should be minimum, converter coils should be perpendicular each other. The design of the modified eddy-current probe is offered.
Keywords: ВТП; объект контроля; ОК; сигнал; ток; дефекты