Комплексні дослідження під час розробки технології функціональних пастоподібних оздоровчих добавок із дикорослих ягід - Павлюк, Р. Ю.; Дібрівська, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2006)
В статті розглядається вплив вихрового шару феромагнітних частин електромагнітного обертового поля на збереження біологічно активних речовин у подрібнених дикорослих ягід. Встановлено, що таке подрібнення не тільки інактивує окислювальні ферменти дикорослих ягід, але і сприяє більш повному вилученню із них біологічно активних речовин по відношенню до вихідної сировини.

This article deals with the influence of vortical layer of ferromagnetic particles in electromagnetic field inorder to save biologically active substances in chopped wild berries. It is found out that such chopping not only inactivates oxidizing ferments of wild berries but helps to effectively extract biologically active substances in comparison to the initial raw material
Keywords: харчування; фармакологічний комплекс; вітаміни; біологічно активних речовин; екстракт; окисні ферменти