Методичні вказівки до виконання практичних занять з навчальної дисципліни "Організація державного фінансового контролю" - Мелень, Олена Валентинівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Для економного та ефективного використання державних фінансових ресурсів, захисту активів від втрат, в тому числі тих, які виникли через зловживання, неврегульованість чи корупцію необхідні не тільки знання, спеціальні навички та вміння у галузі бухгалтерського обліку, оподаткування, аудиту, економічного аналізу, але й у сфері державного фінансового контролю. Саме Організація державного фінансового контролю є найбільш ефективним комплексом дій, правил та заходів, який запроваджуються центральним органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України на реалізацію державної політики у сфері державного фінансового контролю. Методичні вказівки до виконання практичних занять з навчальної дисципліни «Організація державного фінансового контролю» складені у відповідності з навчальним планом та програмою вивчення дисципліни. Метою даної методичної розробки є висвітлення змісту практичних занять у розрізі тем, передбачених робочою програмою навчальної дисципліни «Організація державного фінансового контролю», та надання студентам рекомендацій до кожного заняття. Завдання практичних занять – сприяти засвоєнню студентами фактичного матеріалу з навчальної дисципліни «Організація державного фінансового контролю» та вміти їх застосовувати з вирішенням практичних завдань при розгляді ситуаційних завдань, розв’язанні задач. У даних методичних вказівках наведено зміст практичних занять з навчальної дисципліни «Організація державного фінансового контролю». Кожна тема практичного заняття супроводжується стислими методичними рекомендаціями, переліком питань для обговорення лекційного матеріалу та самостійної роботи, тестовими завданнями, практичними завданнями різного рівня складності, списком рекомендованої літератури.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; фінанси; фінансовий контроль; облік; оподаткування