Міжнародна конкурентоспроможність: особливості визначення - Перерва, Олександр Петрович; Романчик, Тетяна Володимирівна; Перерва, Петро Григорович (Видавець Роман Козлов, 2024)
Доведено, що при вивченні міжнародної конкурентоспроможності враховується динамічна і статична складова розгляду об'єктів конкурентоспроможності на різних рівнях, використовується системний підхід і пошук надійних моделей, що пояснюють причини добробуту країн в довгостроковій перспективі. Цей комплекс проблем певною мірою пояснює відсутність єдиної теорії міжнародної конкурентоспроможності та її методологічну неповноту, на яких наголошує більшість дослідників даної проблеми.
Keywords: конкурентоспроможність; теоретичний базис; категорії; визначення; ринок; позиціонування