Іноземні капітали та підприємства у промисловому розвитку металоообробної, електротехнічної, електроенергетичної галузей Донецько-Криворізького басейну на початку XX ст. - Хряпін, Е. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
На основі широкого кола архівних та друкованих джерел, у статті робиться спроба систематизувати наявні дані щодо ходу, структури та динаміки іноземних інвестицій у металообробну, електротехнічну, електроенергетичну галузі промисловості Донецько-Криворізького басейну у 1900 – 1914 рр.

Using the wide range of archival and published sources authors made an attempt to digest the existing data dealt with process of foreign investment in metal-working, electrical and power sectors of industry in Donets-Kriviy Rig basin during 1900 - 1914.
Keywords: інвестиції; промисловість; історіографія; foreign enterprises; investment; industry; Donetsk-Krivoy Rog district; historiography