Побудова динамічної моделі бурильної колони з врахуванням дії широкосмугових вібрацій, що генерує долото при бурінні - Огородніков, П. І.; Світлицький, В. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
На підставі аналізу випадкових процесів побудована динамічна модель бурильної колони з урахуванням впливу широкосмугових вібрацій.
Keywords: бурильна колона; долото; вібрація; буріння