Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Програмування мікропроцесорів" - Подорожняк, Андрій Олексійович; Межерицький, Сергій Геннадійович; Гейко, Геннадій Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Лабораторний практичний цикл «Програмування мікропроцесорів» є актуальним для галузі комп’ютерної інженерії та необхідний для набуття практичних навичок в процесі самостійного вирішення завдань, в яких використовується мікропроцесорна техніка. Виконання лабораторних робіт передбачає наявність у студентів знань за навчальними дисциплінами: «Основи програмування», «Системне програмування», «Архітектура комп’ютерів», «Комп’ютерна електроніка», «Комп’ютерна схемотехніка». Методичні вказівки містять методику виконання лабораторних робіт, метою яких є отримання студентами спеціальних навичок з основ побудови, програмування та режимів функціонування мікропроцесорів та мікропроцесорних засобів. Підготовка до лабораторних робіт, в результаті якої проводиться складання попередніх варіантів програмних лістингів, є одним з основних етапів самостійної роботи студентів. Кожна лабораторна робота містить коротку теоретичну довідку, індивідуальні завдання та приклади програм. Лабораторні роботи призначені для студентів спеціальності «Комп’ютерна інженерія», але можуть бути корисні для студентів інших спеціальностей та викладачів.
Keywords: принцип кодування світлодіодів; часові функції керування; призначення програмованого таймеру; сигнали керування