Дослідження процесу двостороннього шліфування торців хрестовин карданних валів орієнтованими шліфувальними кругами - Кальченко, В. І.; Сіра, Н. М.; Винник, В. О.; Кальченко, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
Запропоновано тривимірне геометричне моделювання інструментів, процесу зняття припуску та формоутворення при двосторонньому торцевому шліфуванні хрестовин карданних валів, що не обертаються та обертаються під час шліфування. Обробка деталей виконується орієнтованими шліфувальними кругами. При здійсненні чистового шліфування однієї деталі інша не повинна входити в зону обробки для забезпечення високої точності обробленої поверхні. Наведено розрахунок сил різання при шліфуванні торців хрестовин карданних валів.

Three-dimensional geometric modeling of tools, the process of removal of stock and shaping in two-sided face grinding of the crosses of cardan shafts, which do not rotate and rotate during machining, is proposed. The workpieces are processed by oriented profiled grinding wheels. When finishing one part in a perfect grinding process, the other part must not enter the machining area to ensure high precision of the machined surface. The calculation of the cutting forces for grinding the ends of the crosses of cardan shafts is given
Keywords: моделювання інструментів; зона обробки; 3D-моделювання; шліфувальний круг; two-sided face grinding; crosses of cardan shafts