Статистичні аспекти неруйнівного контролю дефектності поліімідної емальізоляції в умовах виробництва - Голик, Оксана В'ячеславівна; Щебенюк, Леся Артемівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Представлено результати застосування статистичної моделі тренду до аналізу показників дефектності ізоляції при неруйнівному технологічному контролі емаль проводу на основі поліімідного полімеру в умовах виробництва. Розглянуто застосування цього контролю для використання результатів в активному технологічному контролі. Запропоновано рекомендації щодо практичного використання параметрів функції тренду в технологічному контролі. Параметром тренду є швидкість зменшення (чи збільшення) довжини проводу з заданою дефектністю впродовж технологічного циклу. Теоретично показана і вимірюваннями підтверджена можливість кількісної оцінки тенденції зміни впродовж технологічного циклу дефектності емаль ізоляції для проводу ПЭЭИДХ2-200 з двохшаровою поліімідною ізоляцією номінальним діаметром 0,56 мм. Виділення тенденції зміни дефектності емаль ізоляції впродовж неперервного технологічного циклу і кількісна оцінка цієї тенденції дозволяє кількісно оцінити випадкову похибку технологічного контролю – сумарну похибку результатів технологічного контролю, яка є характеристикою випадкової складової стабільності технологічного контролю і зумовлена багатьма чинниками, впливом кожного з яких можна знехтувати порівняно із сумою.

In this paper can be used to not-destructive technological testing of defects isolation enameled wire with polyimide polymer. The thesis is devoted to the statistical method for processing, comparison and analysis of results of measurements of parameters isolation it enameled wire because of mathematical model of trend for application in active technological monitoring is developed; to development used of the recommendations for parameters of such testing. Is theoretically justified and the possibility of a diminution of dependence of an error from a velocity of movement of a wire for want of quantifying of defects enameled isolation not destroying tests by high voltage. This work is devoted to the statistical method for processing, comparison and analysis of results of measurements of parameters of polyimide isolation. The method is operating not destroying technological monitoring an amount of enameled isolation defect. The dependence of average value of amount of defects for enameled wire with two-sheeted polyimide by isolation in a range of nominal diameter 0.56 mm is experimentally determined. The technological monitoring purpose is reducing of quantifying of enameled isolation defect.
Statistic methods of polyimide enamel isolation defective non-destructive control at the conditions of production
Keywords: емаль провід; поліімідна ізоляція; дефектність ізоляції; статистична модель тренду; технологічний неруйнівний контроль; enameled wire; polyimide isolation; isolation defective; statistical model of the trend; non-destructive testing