Експериментальні дослідження теплової навантаженості пар тертя барабанних гальм автотранспортних засобів - Волощук, В. В.; Вольченко, М. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Представлені результати експериментальних досліджень теплових процесів, що відбуваються в барабанних гальмах автотранспортних засобів, при природному і примусовому їх охолодженні на типових режимах випробувань. Представлені об’єкти і методика проведення досліджень, а також необхідне обладнання.

Results of experimental investigations of the thermal processes occurring in drum-type brakes with natural and forced cooling on typical modes of tests are presented. Objects and a technique of carrying out of investigations also as required equipment are presented.
Keywords: автомобіль ГАЗ-53А; автомобіль ЗиЛ-130; режим гальмування; коефіцієнт тертя; тепловий стан; енергоємність