Ризик як феномен прийняття рішень у соціальній групі - Юр'єва, Ірина Анатоліївна (Національний університет цивільного захисту України, 2007)
В статті розглядаються теоретико-методологічні проблеми кризової психології, зокрема досліджуються проблеми кризи дисципліни соціальної психології, виробки та прийняття рішень у соціальній групі. Аналізуються чинники ризику при прийнятті групових рішень і сам процес прийняття рішень.

In the article theoretical-methodological matters of crisis psychology were analyzed, matters of social psychology discipline’s crisis were researched, as well as reaching decisions in a social group. Causes of risk at taking group decisions were analyzed, as well as the process of reaching decisions itself.
Keywords: психологія; управління; криза; проблема; критерій; оцінка; організація