Спосіб одержання оксалату заліза з відходів збагачення залізної руди - Хлопицький, Олексій Олександрович; Савенков, Анатолій Сергійович; Макарченко, Наталія Петрівна; Півоваров, Олександр Андрійович; Немировський, Андрій Валентинович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Спосіб одержання оксалату заліза з відходів збагачення залізної руди включає вилуговування заліза кислотою. При цьому проводять попереднє розділення відходів на фракції просіюванням в межах 0,25-0,5 мм, сухою та мокрою магнітною сепарацією при напруженості магнітного поля 0,09-0,11 Тл, вилуговування одержаної магнітної фракції здійснюють оксалатною кислотою концентрацією 5-25 % в інтервалі температур 25-95 °C впродовж часу 20-90 хв.
Keywords: патенти; корисна модель; одержання оксалату заліза; збагачення залізної руди; фракційне розділення