Основи стандартизації, метрології та управління якістю - Білоцерківський, Олександр Борисович ("Точка", 2017)
У тексті лекцій розглянуто основи стандартизації, метрології та управління якістю, включаючи загальну характеристику стандартизації, її методичні основи, основні положення Національної системи стандартизації і Державної метрологічної системи. Наведено відомості про міжнародну стандартизацію, засоби вимірювань, основи теорії вимірювань та забезпечення їхньої єдності; види метрологічної діяльності, питання якості продукції, комплексні системи, міжнародні та державні стандарти з управління якістю, концепцію загального управління якістю і методи оцінення якості технічної продукції. Призначено для студентів спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність".
Keywords: стандартизація; метрологія; управління якістю; кваліметрія; біржова діяльність; торгівля; Національна система стандартизації; засоби вимірювань