Реконструкція рентгенівських томограм для неповного набору проекцій - Качаненко, І. В.; Нетреба, А. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглядається проблема визначення залежності зміни якості реконструкції рентгенівських томограм від зменшення кута повороту скануючої системи. Проведено реконструкцію рентгенівських томограм з кутом повороту скануючої системи від 90 до 180 градусів, для чого використано декілька методів. Виконано оцінку якості отриманих томограм в порівнянні з початковим об’єктом; визначено критичний кут повороту скануючої системи

The article deals with the determination of the quality change of the reconstruction of x-ray tomograms depending on reduction angle scanning system. X-ray tomograms were reconstructed with angle scanning system from 90 to 180 degrees. Reconstruction was carried out by several methods. It were evaluated the quality received tomograms and the initial object. According to the results identified critical angle scanning system
Keywords: алгоритм; сінограма; рентгенівська томографія; перетворення Фур'є; дискретні дані; переріз; reconstruction; algorithm; sinogram; x-ray tomography; Fourier transform; discrete data; cross-section