Застосування штучних нейронних мереж для аналізу електромеханічних систем - Чабан, Андрій Васильович (НТУ "ХПІ", 2008)
Запропоновано метод застосування апарата штучного інтелекту, що спирається на найронні мережі, для аналізу усталених процесів в електромеханічних пристроях з розподіленими параметри. Навчання радіальної штучної нейромережі як один з основних етапів здійснюється виключно методами математичного моделювання.

The paper introduces a neural network based method of artificial intelligence tools application to analysis of steady-state processes in electromechanical devices with distributed parameters. Training of a radial neural network as one of the basic procedures is carried out with mathematical modeling methods.
Application of artificial neural networks for analysis of electromechanical systems
Keywords: математичне моделювання; штучний інтелект; електротехніка; прикладна механіка; електромеханічні пристрої; перехідні процеси; electromechanical system; steady-state process; analysis; radial neural network; mathematical modeling