Індикатори інвестиційної безпеки держави - Орєхова, К. В.; Шавлак, М. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
У роботі розглянуто основні показники інвестиційної безпеки України, виконано порівнянні їх порогових та фактичних значень, проаналізовано причини низького рівня інвестиційної активності в Україні. Досліджено інвестиційну складову економічної безпеки України з урахуванням глобалізаційних чинників та посилення процесів транснаціоналізації національної економіки. Здійснення глибокої структурної перебудови української економіки вимагає істотного збільшення обсягу інвестицій, консолідації всіх джерел інвестування, активізації інвестиційної діяльності.

In the article the main indicators of investment security have been considered. Their factual and critical values have been compared. Reasons of low level of investment security at Ukraine have been analyzed. Investment component of economic security of Ukraine has been analyzed taking into account influence of globalization factors and growing process of transnationalization of national economy.
Indicators of state investment security
Keywords: економічна безпека; прямі іноземні інвестиції; глобалізація; ВВП; economic security; foreign direct investment; globalization