Перші дослідження здатності до вибуху кам'яновугільного пилу - Сюх, А. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Стаття присвячена вивченню початкових етапів досліджень здатності до вибуху кам'яновугільного пилу, що проводилися в XІX ст. Проаналізовано основні підходи та методики досліджень вибухових властивостей вугільного пилу.

The paper is dedicated to the pioneering stage of carboniferous dust possibility explosion researches which were conducted in the XIX-th century. The main approaches to and techniques of explosive properties research have been analyzed.
Keywords: гримучий газ; вибухові властивості; летючі речовини; газова суміш; метан