Спосіб флотації вугілля - Ільяний, Сергій Іванович; Ковбун, Анатолій Васильович; Швець, Микола Миколайович; Білецький, Володимир Стефанович; Сергєєв, Павло Всеволодович (ДП "Український інститут промислової власності", 2001)
Спосіб флотації вугілля, що включає попереднє кондиціонування пульпи з реагентом-збирачем та реагентом-спінювачем, який відрізняється тим, що реагент-спінювач подають одночасно у суміші з реагентом-збирачем та окремо, причому беруть співвідношення спінювача до збирача в їх суміші (10-15):(90-85), а кількість спінювача, який подається окремо, складає 1,5-3% від маси суміші реагентів.
Keywords: патент; винахід; вугільна промисловість; кондиціонування пульпи; відходи; реагенти