Активний балансир з функцією адресного перерозподілу енергії між акумуляторами - Сокол, Євген Іванович; Стисло, Богдан Олександрович; Івахно, Володимир Вікторович; Замаруєв, Володимир Васильович; Єресько, Олександр В'ячеславович; Данильченко, Дмитро Олексійович; Федорчук, Станіслав Олегович (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
Активний балансир з функцією адресного перерозподілу енергії між акумуляторами підключений до батареї з декількох послідовно включених акумуляторів і містить багатообмотковий трансформатор на спільному магнітопроводі, силові ключі та систему керування ними. В основі схеми лежить топологія зворотноходового перетворювача електричної енергії. Як в розрядних, так і зарядних обмотках трансформатора використано повністю керовані силові напівпровідникові ключі.
Keywords: корисна модель; батарейні системи накопичення електричної енергії; напруга; потужність; обмотки трансформатора; акумулятори