Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи за темою "Вивчення основ роботи із засобами контролю цілісності даних засобами СУБД Microsoft SQL Server" - Орловський, Дмитро Леонідович; Копп, Андрій Михайлович (My University, 2023)
Сучасні інформаційні системи ґрунтуються на використанні баз даних, в яких накопичується різна інформація. Тому зараз розробляються і значно поширюються методи і засоби роботи з базами даних з метою підвищення ефективності роботи людини у різних галузях діяльності. Ці засоби та методи пов’язані з узагальненням і різними додатковими способами обробки даних. Основні ідеї сучасної інформаційної технології базуються на концепції, згідно з якою дані повинні бути організовані в бази даних з метою адекватного відображення реального світу, що змінюється, і задоволення інформаційних потреб користувачів. Ці бази даних створюються і функціонують під управлінням спеціальних програмних комплексів, які називають системами управління базами даних (СУБД). Методичні вказівки до лабораторної роботи за темою «Вивчення основ роботи із засобами контролю цілісності даних засобами СУБД Microsoft SQL Server» призначені для студентів, що навчаються за спеціальностями «121 Інженерія програмного забезпечення», «122 Комп’ютерні науки», «126 Інформаційні системи та технології». Виконання лабораторної роботи повинно забезпечити закріплення теоретичних знань і практичних навичок, отриманих при вивченні лекційної частини дисциплін, пов’язаних із проектуванням, розробкою та застосуванням баз даних. В методичних вказівках розглянуті основні питання, пов’язані з теоретичним обґрунтуванням та безпосереднім виконанням лабораторної роботи.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмні засоби; комп'ютерні системи; визначення обмежень цілісності; обробка даних