Вплив рухової активності на психоемоційний стан підлітків в умовах воєнного стану - Харькова, Л. Р.; Омельченко, Т. Г. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Рухова активність є ключовим ресурсом для покращення здоров’я в умовах військового стану. У даній роботі окрема увага приділена дослідженню психоемоційного стану підлітків за методикою Ч. Д. Спілбергера, Ю. Л. Ханіна [2], різноманітних форм рухової активності, які застосовуються для підлітків та їх впливу на психоемоційний стан. Аналізується заходи, які сприяють зняттю стресу, підвищенню настрою та загальному психічному благополуччю підлітків, які переживають складні воєнні обставини. В дослідженні розроблено рекомендації, інноваційні підходи до використання рухової активності та рекреаційних ігор. В процесі дослідження встановлено позитивний вплив рухової активності на психоемоційне здоров’я в умовах військового стану.
Keywords: здоров'я молоді; психоемоційний стан; тривожність; активний відпочинок; рекреаційні ігри; інноваційні підходи