Закономірності зневоднення вуглемасляного агломерату солоного вугілля - Білецький, Володимир Стефанович; Сергєєв, Павло Всеволодович; Рябчук, Ю. (Державний вищий навчальний заклад "Національний гірничий університет", 2007)
Методом планування експерименту розроблена та проаналізована регресійна чотирифакторна модель процесу зневоднення вуглемасляного агломерату солоного вугілля. Встановлено, що найбільш значимими факторами, які впливають на вологість зневодненого агломерата є питома поверхня вихідного вугілля і витрати реагенту (друга порція) на агломерацію вугілля. Одержана математична модель може бути використана для прогнозування результатів зневоднення вуглемасляного агломерата солоного вугілля Західного Донбасу.
Keywords: лужні метали; натрій; низькоякісна сировина; газифікація