Методичні вказівки до самостійної роботи та виконання індивідуального завдання з дисципліни "Вступ до спеціальності. Ознайомча практика" - Тихомирова, Тетяна Сергіївна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Крючкова, Валерія Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота студентів базується на принципах розвиваючого навчання, відбувається без безпосередньої участі викладача, але під його керівництвом. У процесі самостійної роботи реалізується основна функція навчального процесу – одержання студентом максимального обсягу знань, їх закріплення і перетворення у стійкі вміння і навички. Виконання індивідуального завдання студентом допомагає йому набути поглиблених знань з курсу, що вивчається, а також продемонструвати свої аналітичні навички, вміння працювати з першоджерелами, вміння оформлювати та представляти результати своєї роботи на широкий загал, знання з обраної тематики та вміння відповідати на запитання. Дисципліна «Вступ до спеціальності. Ознайомча практика» є важливою при підготовці фахівців в сфері технології захисту навколишнього середовища, адже викладається на першому році навчання та фактично знайомить студентів з обраною професією, формує у них світоглядні принципи та дає орієнтири для навчання. Дані методичні вказівки регулюють питання самостійної роботи студента та виконання індивідуального завдання у формі реферату.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; індивідуальне завдання; вступ до спеціальності; ознайомча практика; захист навколишнього середовища