Світовий досвід впровадження теорій лідерства у стратегію підготовки майбутніх фахівців державної служби з надзвичайних ситуацій - Черкашин, Андрій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У статті проаналізовано світовий досвід впровадження теорій лідерства у стратегію підготовки майбутніх фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Зазначено, що впровадження теорій лідерства у освітній процес закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання забезпечить успішне формування розвитку лідерських якостей та вдосконалення їхньої професійної підготовки, що буде ефективно впливати на стратегію розвитку системи цивільного захисту України в цілому.

The article studies the world experience of introducing leadership theories into the strategy of training future specialists of the State Emergency Service of Ukraine. It is noted that the introduction of leadership theories into the educational process of higher education institutions with specific learning conditions will ensure the successful formation of leadership development and improvement of professional training of future specialists of the State Emergency Service of Ukraine, which will effectively influence the development strategy of the civil protection system of Ukraine as a whole.
World experience in implementing leadership theories in the strategy of training future specialists of the state emergency service
Keywords: теорії лідерства; стратегія; особистість; освітнє середовище; майбутні фахівці; підготовка; Державна служба з надзвичайних ситуацій України; leadership theories; strategy; personality; educational environment; future specialists; training; State Emergency Service of Ukraine