Розробка інтегральних показників діагностування технічного стану дизельних двигунів - Іващенко, І. І.; Приймаков, Олександр Григорович; Шунайлов, А. Г. (НТУ "ХПІ", 2003)
Створено інженерну методику визначення інтегральних показників діагностування дизелів: енергомісткості R та нерівномірності обертання колінчастого валу N, встановлено кореляційний зв'язок між ними. Деталізовано визначення нерівномірності обертання колінчастого валу дизелів авіаційної наземної техніки.

It is created the engineering methodology of definition of integrated parametrs of diagnosing of diesel engines: power consumption R and non-uniformity of ortation of the crankshaft N, and obtained correlation link among between them. It is detailed the definition of non-uniformity of rotation of the crankshaft of diesel engines of air ground engineering.
Development of integrated parametrs of diagnosting of a technical condition of diesel engines
Keywords: авіаційна наземна техніка; колінчастий вал; частота обертання; циліндри двигуна