Генератор псевдовипадкових двійкових послідовностей - Олійник, Наталя Володимирівна; Солощук, Михайло Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Генератор псевдовипадкових двійкових послідовностей, який містить першу, другу та третю групи регістрів зсуву, з'єднаних з входами двовходових елементів "І", виходи яких з'єднані з відповідними входами суматорів по модулю два, які з'єднані з входами відповідних регістрів зсуву, генератор тактових імпульсів, з'єднаний із синхровходами регістрів зсуву, шину, з'єднану з блоком задання початкового стану, виходи якого з'єднані з елементами регістрів зсуву, двовходові елементи "І" групи з двовходових елементів, перші входи яких з'єднані з відповідними виходами регістрів зсуву, другі входи яких з'єднані з відповідними виходами першої групи виходів блока керування, друга група виходів якого з'єднана з відповідними першими виходами елементів "І", який відрізняється тим, що перша, друга та третя групи регістрів зсуву складаються відповідно з n-1, 1 та n-1 регістрів зсуву, nn двовходових елементів "І" об'єднані в n груп, виходи блока задання початкового стану з'єднані зі всіма елементами регістрів зсуву, при цьому елемент регістра зсуву складається з суматора по модулю два, до входів якого підключені виходи елемента "І" та D-тригера, до того ж елемент регістра зсуву має три входи, два з яких є входами елемента "І", а третій - входом D-тригера, та один вихід, що є виходом суматора по модулю два.
Keywords: патент; винахід; техніка обчислювальна; генерація випадкових чисел; захист інформації