Нативна реклама як елемент рекламної кампанії - Кітченко, Олена Миколаївна; Ібрагімов, Теймур Натікович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті розглядаються питання, пов'язані з використанням нетрадиційних рекламних інструментів. Розвиток інформаційних технологій спричинив за собою створення нових видів реклами з огляду на зниження ефективності основних форматів інтернет-реклами, а саме банерної реклами. Робиться акцент на тому, що стандартна або традиційна реклама, особливо та яка розміщується в мережі Інтернет, втрачає свою популярність. Рекламодавці конкурують за увагу аудиторії через нові канали зв'язку. Робиться акцент, на тому, що сучасний споживач перестає сприймати рекламу в тому форматі, який був популярний ще 5-7 років тому. У споживача виникає так звана «рекламна сліпота». Банерна реклама стає непопулярною і втрачає свою ефективність з кожним днем. Основним трендом на рекламному ринку останніх років стає формат «нативної реклами», який активно застосовується на самих різних ресурсах: від розміщення її у вигляді інформаційних повідомлень в стрічках соціальних мереж до серйозних матеріалів медіа-видань. Нативна реклама досягла великих успіхів завдяки більш широкому використанню людьми цифрових засобів комунікації, таких як комп'ютери та смартфони. Велика частина сучасних рекламних компаній, особливо таких гігантів як Тhe Соcа-Cola Company, Red Bull GmbH, Nіке давно використовують формат нативної реклами в своїй практиці. Також в статті розглянуто витоки виникнення нативної реклами, досліджено визначення поняття нативна реклама. Нативна реклама є поняттям яке відомо вже давно, але своє визначення отримало лише в 2011 році на конференції «Online Media, Marketing, and Advertising Conference». Враховується, що нативна реклама органічно інтегрується в дизайн і контент веб-сторінки, соціальної мережі або мобільного додатку, не викликаючи у користувача ефекту «чужорідного». Розглядаються причини її популярності, її основні ознаки та види. Докладно описані основні існуючі шість типів нативної реклами. Проведено аналіз позитивних і негативних сторін використання такого формату реклами, а також представлений прогноз розвитку даного формату реклами в майбутньому.

The article deals with issues related to the use of non-traditional advertising tools. The development of information technology has led to the creation of new types of advertising, taking into account the decline in the effectiveness of the main formats of Internet advertising, namely banner advertising. The emphasis is placed on the fact that standard or traditional advertising, especially those placed on the Internet, loses its popularity. Advertisers compete for audience attention through new channels. The emphasis is placed on the fact that the modern consumer ceases to perceive advertising in the format that was popular 5-7 years ago. The consumer has a so-called "advertising blindness". Banner advertising becomes unpopular and loses its effectiveness every day. The main trend in the advertising market in recent years has become the format of "native advertising", which is actively used on a variety of resources from the placement of it in the form of information messages in the ribbons of social networks to serious media publications. Native ads have achieved great success thanks to the wider use of digital communications by people, such as computers and smartphones. Most of today's advertising companies, especially such giants as Tha Coca-Cola Company, Red Bull GmbH, Nike have long used the native ad format in their practice. Also in the article the sources of the appearance of native advertising are considered, the definition of the concept of native advertising is investigated. Native advertising is a concept that has been known for a long time, but its definition was received only in 2011 at the conference "Online Media, Marketing, and Advertising Conference". It is considered that native ads integrate seamlessly into the design and content of a web page, social network, or mobile application, without causing the user a "foreign" effect. The causes of its popularity, its main fe atures and types are considered. The main six existing types of native ads are described in detail. The analysis of positive and negative aspects of the use of such an advertising format is conducted, as well as the forecast of the development of this format of advertising in the future.
Native advertising as element of advertising campaign
Keywords: комунікації; банери; контент; маркетинг; communications; banners; content; marketing