Постаті - Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2011)
Книга підготовлена в рамках проекту "Культурне обличчя Донбасу". До неї увійшли розповіді про видатних людей краю, які жили і працювали тут у ХІХ–ХХІ ст. Це представники різних сфер діяльності – поети й науковці, композитори і співаки, геологи і економісти, управлінці і політики, журналісти і правники. Але всіх їх об'єднує одне – вони народилися і сформувалися як особистості на Донбаській землі, працювали для неї, оспівували в творах. Вони формували і продовжують формувати образ Донбасу як провідного східноукраїнського регіону, який дав промисловості, культурі і науці країни значимі здобутки, високі таланти, проривні рішення. Для істориків, краєзнавців, широкого загалу, всіх тих, хто цікавиться історією України і Донбасу, і особливо для молоді, від якої в першу чергу залежить, аби наш край розвивався, процвітав і ставав авторитетним і значущим у межах держави й світу.
Keywords: східноукраїнські регіони; Донбас; історія України; історія Донбасу; Ковалевський Євграф Петрович; Петренко Михайло Миколайович; Корф Микола Олександрович; Алчевський Олексій Кирилович; Куїнджі Архип Іванович; Сєдов Георгій Якович; Чернявський Микола Федорович; Шаповал Микита Юхимович; Прокоф'єв Сергій Сергійович; Сосюра Володимир Миколайович; Байдебура Павло Андрійович; Руденко Микола Данилович; Дегтярьов Володимир Іванович; Литвиненко Леонід Михайлович; Рибалко Микола Олександрович; Біляїв Володимир Іванович; Чумаченко Микола Григорович; Кучер Роман Володимирович; Олекса Тихий; Тихий Олексій Іванович; Шаталов Віктор Федорович; Андієвська Емма Іванівна; Дзюба Іван Михайлович; Солов'яненко Анатолій Борисович; Стус Василь Семенович; Голобородько Василь Іванович; Бубка Сергій Назарович; Писарєв Вадим Якович