Тлумачний гірничий словник - Білецький, Володимир Стефанович; Сапіцький, Костянтин Федорович; Панов, Борис Семенович; Мирний, В'ячесла Васильович; Голембієвський, Петро Павлович; Підтикалов, Осександр Сергійович; Федотова, Любов Анатолієвна; Альохін, Віктор Іванович; Редзіо, Олекса Гервазієвич (Донецький державний технічний університет, 1998)
Словник містить біля 5 000 термінів у гірничій науці та техніці. Крім того, подані відомості про деякі найбільші родовища корисних копалин, виробничі об’єднання та фірми, що працюють у гірничій промисловості. Для науковців, викладачів, аспірантів та студентів гірничих спеціальностей, інженерно-технічних працівників підприємств гірничодобувної промисловості.
Keywords: довідкове видання; гірнича термінологія; синонімічні відповідники; національна терміносистема; пароніми; дієприкметники