Програма, методичні вказівки, питання самостійної роботи та контрольні завдання з освітнього компоненту "Основи управління особистісним розвитком" - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Освітній компонент (ОК) «Основи управління особистісним розвитком» є одним з профільних у вибірковій частині навчального плану підготовки магістрантів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» усіх форм навчання. ОК призначений для формування у здобувачів систематизованих знань із теоретичних основ особистісно-професійного розвитку, загальної фізичної та професійної працездатності конкурентоспроможного фахівця та формування практичних вмінь ефективного використання методології, інструментарію особистісно-професійного саморозвитку, управління ресурсом часу, управління ресурсом активності та працездатності, управління ресурсом освіченості, моделювання персонального розвитку та кар’єрних траєкторій, програми особистісно-професійного саморозвитку, моніторингу особистісного розвитку. Структурно ця робота складається з шести основних розділів. Перший містить загальні положення, де подано: предмет, наукові основи і цілі ОК «Основи управління особистісним розвитком»; вимоги освітньо-кваліфікаційних характеристик; організаційно-методичні вказівки; систему контролю якості навчання магістрантів; організацію самостійної роботи студентів. У другому розділі розкрито програму курсу, зміст ОК «Основи управління особистісним розвитком». У третьому розділі наведено перелік практичних занять та питань самостійної роботи. Четвертий розділ містить перелік завдань для контролю знань з ОК. У п’ятому розділі подано контрольні запитання до заліку ОК «Основи управління особистісним розвитком». Шостий розділ містить діагностичні методики, які можуть допомогти у діагностиці особистісної сфери магістрантів. Видання містить список основної та додаткової літератури, який може бути корисним для магістрантів при самостійному вивченні тем з цього ОК.
Keywords: методичні вказівки; організаційно-методичні вказівки; система контролю якості навчання магістрантів; перелік питань до контролю знань; управління; особистісний розвиток; вимоги освітньо-кваліфікаційних характеристик