Професіоналізм як відповідальне ставлення до професії - Байдак, Тетяна Михайлівна; Болотова, Вікторія Олександрівна; Ляшенко, Наталія Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Стаття присвячена важливої для любого суб’єкта праці якості – професіоналізм. Професіоналізм розглядається як відповідний набір та стан розвитку системи діяльнісних, професійно-ділових, комунікативних та особистісних якостей, які формуються за умови відповідального ставлення до професії, забезпечують ефективну професійну діяльність та реалізуються у професійній культурі та етиці.

The article focuses on the most important quality that should have employees - professionalism. Professionalism is considered as a set and the state of development of active, professional and business, communication and personal qualities that are formed under the condition responsible attitude to the profession, provide effective professional activities, and realize in the professional culture and ethics.
Professionalism as a responsible attitude to the profession
Keywords: професійна компетентність; суб’єкт праці; професійна діяльність; професійна культура; етика; professional competence