Електромагнітний процес у електричній моделі відцентрового насоса, працюючого в режимі перевантажень - Бойко, Валерій Степанович; Сотник, Микола Іванович (НТУ "ХПІ", 2013)
Наводяться результати дослідження електромагнітних процесів у електричній моделі шестило-патевого відцентрового насоса з однозавитковим спіральним відводом, робочий процес якого характеризується підвищеним обсягом витрати рідини. Звернута увага на особливості електромагнітного процесу, які пов'язані з такими значеннями кута комутації струму вентилями, при яких має місце накладання комутацій. Відмічено, що опубліковані наукові дослідження є частиною теоретичного підгрунтя для створення нового напряму електричного аналізу процесів у гідравлічних системах.

The results of the study of electromagnetic processes in electric model of six-blades’ centrifugal pump with single cranial spiral challenge, a workflow of which is characterized by increased amount of fluid flow rate are presented in the article. Attention is devoted to the characteristics of electromagnetic process that are connected with such values of commutation angle of amperage by valve during which the imposition of commutations takes place. It is noted that published researches are the part of the theoretical basis for the creation of new direction of the electric analysis of processes in hydraulic systems.
Keywords: енергоефективність; модель; комутація; energy efficiency; model; commutation; electromagnetic process