Формування професійної компетенції майбутнього фахівця - Кадемія, Майя Юхимівна (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглянуто основні підходи до проблеми формування професійних компетенцій майбутнього фахівця. Проаналізовані різні підходи до їх визначення і зроблено відповідні висновки.

Main approaches to the problem of future specialist’s professional competences forming are analyzed in the article. Approaches to their definition are analyzed too and appropriate conclusions are made.
Formation of professional competence future professionals
Keywords: підготовка професійна; підготовка кадрів; підхід компетентнісний; освіта вища; компетенція; процес навчальний; діяльність професійна; знання; вміння; здібності