Гуманітарна освіта у процесі підготовки технічної еліти України - Васянович, Григорій Петрович (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті аналізуються можливості, умови розвитку і раціонального використання сутнісних сил особистості засобом гуманітарної освіти. Обґрунтовується проблема удосконалення якості підготовки технічної еліти України у процесі вивчення соціально-гуманітарних дисциплін. Розкриваються роль і місце викладача гуманітарних дисциплін на формування гуманного світогляду майбутнього інженера.

The possibilities, conditions of development and rational use of a personality’s entities by means of humanitarization of education are analyzed in the article; the problem of perfection of technical elite’s quality training of Ukraine in the process of social and humanitarian disciplines learning is researched; the role and the place of a humanitarian disciplines teacher in the formation of human outlook of future engineers is revealed.
Humanitarian education in the process of technical elite training in Ukraine
Keywords: педагогічні пошуки; культурні цінності; сутнісні сили; інтелектуальне лідерство