Связанная задача утонения и напряженно-деформированного состояния шарнирно опертого стержня - Танченко, Андрей Юрьевич (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті описано загальний підхід до розв’язання зв’язаної задачі про напруженно-деформований стан та корозійне стоншування елементів машинобудівних конструкцій. Проілюстрований аналіз зв’язаних процесів на прикладі шарнірно опертого стрижня.

In article the general approach to the decision of the connected problem of the stressedly-deformed state and corrosion damage of elements machine-building designs is described. The analysis of the connected processes on an example a joint support core on hinges is shown.
Keywords: машиностроительные конструкции; коррозионные утонения; теория упругости; коррозионный износ