Підготовка технічно-орієнтованої молоді у Харківському політехнічному інституті на етапі НТР - Гутник, Марина Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті повідомляється про підготовку студентів в Харківському політехнічному інституті на етапі науково-технічної революції. Наводиться тематика наукових досліджень вузу, методика її здійснення. Доведена реальність наукових проектів студентів, їх прикладний характер. Показана відповідність наукових і освітніх програм вузу змінам у економічному і політичному курсах держави.

This paper reports on students training in Kharkov polytechnical institute on the stage of scientific and technical revolution. The institute of higher education scientific themes is presented. The reality and applied character of scientific projects of students is proved. It is shown that scientific and educational programs of institute correspond with changes of economical and political courses of State
Keywords: НТУ "ХПІ"; етап науково-технічної революції; вищі навчальні заклади; система навчання; абітурієнти-виробничники; вища технічна школа