Удосконалення професійної ролі в діяльності сучасного лідера-керівника згідно з потребами часу (на прикладі керівника прес-служби облдержадміністрації) - Меліхов, К. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті аналізуються специфіка та проблематика керівництва прес-службою. Розглянута роль прес-служби як одного з найважливіших механізмів управління в органах державної влади. Розкривається ряд відмінностей зв’язків із громадськістю у структурах державного управління від структур комерційного менеджменту.

The article analyzes the specifics and problems of press service guidance. It considers the role of the press-service as one of the most important mechanisms of management in public authorities. It reveals a some differences of public relations between the public administration structures and the commercial management structures.
Improving the performance of professional roles in modern leader-managers in accordance with needs of the time (on the example of the head of the press service of)
Keywords: зв’язки з громадськістю; відкритість влади; діяльність ЗМІ; органи державної влади; лідерство; менеджер; управлінець; public relations; press office